12 dec. 2023

Vær med til kæmpe korfest i Aarhus 2025

I 2025 åbner Aarhus dørene til en kæmpe korfest, når den 6. udgave af European Choir Games & Grand Prix of Nations indtager byen 28. juni – 6. juli 2025.

Af Karen Bendix
Skærmbillede 2023 12 12 154658

Se introvideo

European Choir Games & Grand Prix of Nations er en korfestival og korkonkurrence for alle ikke-professionelle kor. Kor fra verden vil deltage, og alle kor bliver tilbudt mulighed for at deltage i konkurrencen på et passende niveau og kvalificere sig til de højere niveauer under fair og realistiske konkurrencebetingelser. Vil man bare synge, uden konkurrence-elementet, er der også mulighed for det.

Konkurrence i tre kategorier

Som kor og korleder kan man vælge at deltage i konkurrence, der er inddelt i tre kategorier, der passer til niveauet. Man kan også vælge at deltage uden for konkurrence, bl.a. ved at synge en koncert på 15 minutter foran et panel, der efterfølgende giver feedback og coaching på koncerten. Derudover kan man deltage med sit kor under en international anerkendt korleder, og få mulighed for at deltage i en international konkurrence en anden gang.

Derudover kan korene deltage med venskabskoncerter med andre kor eller instrumentgrupper eller dansere rundt om på scenerne i Aarhus. Enkelte kor vil blive inviteret til at deltage i et stort korisk symfonisk værk til den afsluttende koncert.

Hvad kan du og dit kor være med til?

 1. Deltagelse i konkurrencen på 3 forskellige niveauer (i 10 forskellige kategorier fordelt med 5 kategorier i hver af de to festivalperioder):
 1. Åben konkurrence for alle kor
 2. European Champion konkurrence for kor med forudgående konkurrenceerfaring
 3. Grand Prix of Nations for kor med højt pointtal fra tidligere konkurrencer

    2. Deltagelse uden for konkurrence, men med ønske om evaluering fra internationale korkapaciteter (via            koncert eller individuel coaching-session)

     3. Deltagelse i festivalaktiviteter så som

 1. Venskabskoncerter mellem de deltagende kor overalt i Aarhus og omegn i begge festivalperioder (28.6.-1.7 / 2.7.-5.7. 2025)
 2. Festivalkor i festivalens sidste periode (2.7-5.7.2025)
 3. Workshops med fantastiske og inspirerende dirigenter i alle genrer
 4. Festkoncerter med stjernekor på de store scener (her dog yderligere betaling)
 5. Åbnings- og afslutningsceremoni med et særligt Aarhus-show
 6. Festivalparaden gennem Aarhus med afsluttende koncert på Store Torv
 7. Flotte ceremonier for medajleoverrækkelser

 

Læs mere og tilmeld dig og dit kor her

Se video-invitation her 

Flere nyheder

Bliv korleder for demensramte
Du kan nu tilmelde dig Sangens Hus' kursus for korledere i ledelse af demenskor. Kurset udbydes i samarbejde med Alzheimerforeningen og Center for Dokumentation og Forskning i Musikterapi på Aalborg Universitet.
Positive takter og klare stemmer på KORLIVs årsmøde
Der var god stemning, spændende drøftelser og dejlig korsang på KORLIVs årsmøde, hvor en række nye ansigter blev valgt ind i hovedbestyrelsen.
Syng for Håb og Handling i Odense
Kom og syng alle sange og korsatser til Håb & Handling til lancering af sanghæftet i Odense Domkirke d. 4. februar 2024 kl. 15.
Vær med til kæmpe korfest i Aarhus 2025
I 2025 åbner Aarhus dørene til en kæmpe korfest, når den 6. udgave af European Choir Games & Grand Prix of Nations indtager byen 28. juni – 6. juli 2025.
;