13 okt. 2023

Norbusang 2023 - Vi er norden

Tag dit børne- eller ungdomskor med til Norbusang 2024 i Fredericia.

Har du endnu ikke oplevet en Norbusang Festival, så skulle du unde dig selv og dit kor at deltage i den kommende festival, som finder sted her i Danmark i Fredericia i Kr. Himmelfartsferien d. 8.-12. maj 2024

Hvad er Norbusang?

Norbusang er en sammenslutning af de nordiske landes børne- og ungdomskororganisationer. Hvert år arrangeres en stor kor-festival i et af de nordiske lande. I 2023 var det Jönköping, Sverige, der var værter – i 2024 bliver det så her i Danmark.

Vi bliver 3-400 deltagende børn og unge fra alle de nordiske lande. Festivalens tema er netop ”Vi er Norden” Nordens mytologi, dens guder og den nordiske ånd fra istid til nutid afsluttende med kristendommen.

Vælg en workshop

Ved tilmelding vælger korene, hvilken af fem workshops de ønsker at deltage i. De to førstnævnte af de fem workshops inddrager billed- og scenekunst.

1. ”Frejas Bortførelse” et lille scenisk eventyr om guder og trolde – Tina Buchholtz

2. Nordens toner med leg og læring, hvor sange synges, grines og danses – Anne-Terese Sales

3. Musikalsk skaben i kor og brobygning mellem mennesker - Birgitte Næslund Madsen

4. Kor og bevægelse - Anne Lise Quorning

5. Nordiske broer (Blandet kor) - Severin Korsgaard

Nykomponeret værk til Norbusang Festival

Alle korsangere deltager i indstuderingen af et ny-komponeret korværk, et bestillingsværk, hvor tekst og musik er skrevet til lejligheden af henholdsvis Iben Krogsdal og Jakob Stevns-Lorentzen. Værket består af 6 forskellige satser i varierende sværhedsgrad med én sats til hver korgruppe/workshop. Sidste sats synges i fællesskab af alle deltagerne. Værket uropføres ved den afsluttende koncert lørdag aften.

Mød korsangere fra alle nordiske lande

I alle grupper deltager - så vidt muligt - sangere fra alle de nordiske lande og der er mulighed for at få et venskabskor fra et af de andre nordiske lande.

De kor, der ønsker det, medvirker ved koncerter forskellige steder i byen - også i det åbne byrum ligesom der planlægges flashmobs rundt om i byen.

Afslutningskoncerten finder sted lørdag den 11. maj. i Christianskirken i Fredericia

Hold øje med hjemmesiden www.norbusang.org og her på siden for yderligere information.

Tilmelding til festivalen åbner 1. november.

Flere nyheder

Korkonsulent med stærk faglighed og gode sociale kompetencer søges!
KORLIV - folkekirkens kororganisation søger en fagligt dygtig korleder til stillingen som Korkonsulent på Sjælland, 10 timer om ugen.
Sangskat - sang og salmeprojekt i Horsens Provsti
Sangskat KORLIV har sammen med Horsens Provstis skole-kirke-samarbejde igangsat et nyt sangprojekt, ’Sangskat’, der skal give flere skolebørn kendskab til samler og sange.
Norbusang 2023 - Vi er norden
Tag dit børne- eller ungdomskor med til Norbusang 2024 i Fredericia.
Kortools er live!
1. september åbnede Kortools. Kom og udforsk alle ressourcerne.
;