01 jun. 2023

Kredsnyt august 2022

Her kan du læse om de kurser og stævner, vi har planlagt for det kommende år.

Villy5

Kære Allesammen

Velkommen tilbage fra en forhåbentlig velfortjent ferie.
Vi springer på hovedet ud i efterårets stævner med et spændende rytmisk korstævne med Signe Sørensen. Vi har længe manglet et tilbud fra mellemgruppen - dem, der er lidt for store til børnekorstævne og ikke helt gamle nok til Voice workshop o. lign. Så nu er det her:

Popkorstævne for 5.-8. klassetrin
med Signe Sørensen
1. oktober 2022 10:00-15:00 i Hillerød Kirke, Østergade 12, 3400 Hillerød

Vi skal arbejde med rytmisk kormusik. Ikke kun med stemmen, men med hele kroppen. De musikalske overskrifter bliver: Klang/blend, groove, intonation og fortolkning, og som forudsætning for det musikalske arbejde, kommer vi til at have et stort fokus sammenspillet mellem sangerne og udtrykket i musikken. Musikken skal ud over scenekanten. Ikke kun fordi musikken fortjener det, men også fordi vores oplevelse af musikken bliver så meget større, når vi tør udtrykke den med fuld smæk på, eller med en autentisk indlevelse. Med de musikalske mål for øje, kommer vores opmærksomhed til at være i processen og i den glade energi i lokalet. Vi skal opleve og mærke musikken, vi skal blive bedre end vi troede at vi kunne blive, og vi skal opleve det unikke fællesskab som korsang kan skabe. – Og dét kan vi forhåbentlig mærke i kroppen i lang tid efter.

Tilmelding: udfyld formularen her

Tilmeldingsfrist: Helst inden d. 20. september

Pris: 100 kr pr. deltagende kormedlem - korledere deltager gratis.

Medbring: Madpakke til frokost. Vi sørger for frokost til alle tilmeldte korledere, så korledere på gerne glemme madpakken. Der vil være frugt, saft, kaffe, te mv. til alle deltagere i løbet af dagen.

Korledere uden deltagende kor er meget velkomne til at komme og overvære stævnet. Hvis du have frokost, så send en besked om at du kommer til kobenhavn-helsingor@korliv.dk - og ellers dukker du bare op :)

Program: Vi starter med opvarmning kl. 10 (så kom gerne 10 min før) og slutter dagen med en værkstedskoncert kl. 14.30-15, hvor forældre er velkomne.

Signe Sørensen
Signe Sørensen er tidligere kunstnerisk leder og initiativtager til Europas første rytmiske korskole: Mariagerfjord korskole. Signe har igennem sine 15 års specialisering med børne- og ungdomskor modtaget to priser for sit arbejde med kormusikken, og er anerkendt for hendes innovative undervisningsmetoder og kommunikation med de unge sangere. Hun er kendt for en høj musikfaglighed, og for at have hjertet og sangernes trivsel først i alt hvad hun laver.
Med et ”Nej Tak” til traditionel disciplin og et stort ”JA TAK” til elevernes engagement og ansvarlighed i korlokalet, har hun fået børn og unge sangere til at udfolde sig og udtrykke sig, på et niveau der har vagt opsigt og inspireret i
korkredse verden over.
Signe har i mange år fungeret som korinstruktør ved diverse nationale og internationale kor-festivaller og korstævner, og har de sidste år været at finde som underviser på IM- og AM-uddannelserne ved Det Jyske Musikkonservatorium (afdeling Århus og Aalborg) samt på Aalborg universitet. Endeligt er hun en anderkendt arrangør og komponist, der har leveret korarrangementer og kompositioner til en lang række nationale og internationale kor.
Signe har de seneste 4 år været korleder på projektet ”Alle Kan Synge” i København, hvor hun har udviklet undervisningsmetoder og repertoire til folkeskoleklassekor i 0-3. Klasse.
Signe Sørensen er uddannet rytmisk korleder med speciale rytmisk pige/børnekor fra Det Jyske Musikkonservatorium

 

Flere nyheder

Positive takter og klare stemmer på KORLIVs årsmøde
Der var god stemning, spændende drøftelser og dejlig korsang på KORLIVs årsmøde, hvor en række nye ansigter blev valgt ind i hovedbestyrelsen.
Syng for Håb og Handling i Odense
Kom og syng alle sange og korsatser til Håb & Handling til lancering af sanghæftet i Odense Domkirke d. 4. februar 2024 kl. 15.
Vær med til kæmpe korfest i Aarhus 2025
I 2025 åbner Aarhus dørene til en kæmpe korfest, når den 6. udgave af European Choir Games & Grand Prix of Nations indtager byen 28. juni – 6. juli 2025.
Korkonsulent med stærk faglighed og gode sociale kompetencer søges!
KORLIV - folkekirkens kororganisation søger en fagligt dygtig korleder til stillingen som Korkonsulent på Sjælland, 10 timer om ugen.
;