AFLYST - NORBUSANG 2021: "Vi er Norden" - Brobygning mellem nordisk mytologi og kristendom

NORBUSANG 2021 ER DESVÆRRE BLEVET AFLYST PÅ GRUND AF MANGLENDE TILMELDINGER - SOM SANDSYNLIGVIS SKYLDES COVID-19 SITUATIONEN I ALLE DE NORDISKE LANDE.

 

(I Kristi Himmelfartsferien 2021 den 12.-16. maj) danner Roskilde Katedralskole ramme om Norbusang 2021, en Korfestival for børn og unge i alderen 9-29 år og deres korledere.

Historik:
Norbusang er en korfestival, som siden 1987 har samlet tusindvis af børn og unge fra Skandinavien samt fra Finland, Færøerne, Island og Grønland.

Sidste gang Norbusang blev afholdt i Danmark, var i Hostebro 2015.

Kom og vær med!
Dyrk korsangen og det kollegiale nordiske fællesskab - og sænk sprogbarrieren. Den nordiske forståelse vokser, når vi mødes på mange planer: Sprogligt, musikalsk - ja, hele vores kulturmæssige baggrund klinger med, når vi synger sammen.

Det nordiske fællesskab er en vigtig vitaminpille for forståelsen af, hvor vi kommer fra, og hvor vi hører til. Glæden ved at bruge sin egen stemme, favnet af andres stemmer, mærke suset af cirkulerende, smittende energisk glæde samt taknemmeligheden over dette møde i dette nordiske fællesskab kan ikke måles og vejes, men skal opleves …

I Roskilde forventes 4-500 deltagende korsangere samt dirigenter og ledsagere fra ovennævnte lande. Her vil nordiske børn og unge via sprog og sang bygge en fælles bro mellem historie, nordisk mytologi og kristendom.

Folkekirkens Ungdomskor (FUK) står som arrangør af festivalen i et samarbejde med Norbusang-rådet.

Vi har samlet nogle af Danmarks bedste instruktører, og i skrivende stund sidder Jakob Lorentzen og skriver på et skønt Fællesværk på 6 satser med tekster af Iben Krogsdal.

Facts om Norbusang 2021:

Tid: Kristi Himmelfartsferien – onsdag den 12.  (sidst på eftermiddagen) – søndag den 16. maj (efter morgenmad)

Sted: Roskilde Katedralskole (Roskilde by/omegn)

Pris: 1.200 kr. pr. deltager. Korledere og andre voksne 950 kr.

TILMELDING
Tilmelding er muligt fra den 1/11 2020- 31. januar 2021 – ”først til mølle” (dog tages der hensyn til at alle lande repræsenteres)

Workshops:

  1. 9 - 11 år: Musikdramatisk opsætning af Tina Buchholtz: ”Frejas bortførelse” (børnemusical) - Instruktør: Jakob Næslund Madsen  
  1. 9 - 11 år: Sigurd Barrets sange om den nordiske mytologi. Det hele samler sig ved et brag af koncert, hvor Sigurd m. band samler sangene i en flot og medrivende afslutningskoncert - Instruktør: Anne-Terese Sales

Korgruppe 1 og 2’s program indeholder desuden en kreativ workshop. I et samarbejde med en billedkunster/lærer fra ”BGK”, Roskilde, fremstilles billeder/materialer, som skal indgå i deres koncerter samt udsmykning af katedralskolen.

  1. 12 - 15 år: Workshop for ligestemmigt kor - Instruktør: Susanne Wendt
     
  2. 13 - 17 år: Workshop for ligestemmigt kor - Instruktør: Birgitte Næslund Madsen

  3. 16 - 29 år: Workshop for blandet kor (SATB) - Instruktør: Jonas Rasmussen

Ønsker til workshop angives ifm. tilmelding.

Mulighed for koncerter – besøg i byen:
De kor, der ønsker det, medvirker ved koncerter forskellige steder i byen - også i det åbne byrum - ligesom der planlægges flashmobs rundt om i byen.

Afslutningskoncerten finder sted i flere etaper på Roskilde Katedralskole lørdag den 15. maj.
Der er offentlig adgang til alle koncerter.

Venskabskor
For at styrke kontakten imellem korsangerne indbyrdes, tildeles alle kor et venskabskor fra et af de andre nordiske lande - et kor, som kan opsøges inden festivalen, og som man kan mødes med under festivalen. Vi vil opfordre alle kor til at sende små videoer til hinanden forud for festivalen, hvori de præsenterer sig selv.)

Følg med på FUKs hjemmeside: www.fuk.dk

Norbusangs hjemmeside https://www.norbusang.org/

Facebook: https://www.facebook.com/norbusangfestivalen

Det danske udvalg:

Gitte Støvring Preussler, formand og HB-medlem
Heidi Buch Klemmen, HB-medlem
Lars Nabe Nielsen, eksternt medlem
Anne Lise Quorning, eksternt medlem