En sang om at synge – i anledning af Folkekirkens Ungdomskors 50 års jubilæum


Som ét af mange initiativer i anledning af sit 50 års jubilæum udskrev Folkekirkens Ungdomskor en konkurrence om at skrive en ny sang om ”alt det, som sangen er og kan være  - både for den enkelte og for fællesskabet”.
Vindersangen blandt 35 indsendte forslag af høj kvalitet er sangen Og Gud sang. Den er skrevet af cand. theol. forfatter og foredragsholder Niels Johansen og blev offentliggjort på Folkekirkens Ungdomskors årsmøde på Galleri Emmaus i Haslev den 9. – 10. marts.
Opdraget var, at sangen ”skulle kunne synges af børn, unge og gamle i kirken og i skolen som en fællessang om alt det, som sangen er og kan være – både for den enkelte og for fællesskabet”.
Og Gud sang er efterfølgende sat i musik af komponist og dirigent Phillip Faber, idet den også er arrangeret i flere versioner, så den vil kunne synges af kor på alle niveauer, med og uden akkompagnement.
Bedømmelsesudvalget har bestået af Jørgen Carlsen, tidligere forstander for Testrup Højskole, Carsten Seyer-Hansen, domkantor for Aarhus Domkirke, Marianne Christiansen, biskop og tidligere formand for Folkekirkens Ungdomskor samt Sara Nørholm, tidligere sekretariatsleder sammesteds.
 
Værket er udgivet på Forlaget Mixtur og kan købes på www.noder.dk. Pris 35,- kr. Der er 20% rabat på korsæt. Søren Storm kan kontaktes for et godt tilbud, hvis man arrangerer større stævner i FUK-regi.

Bestil her

Desuden kan værket downloades her:

Og Gud sang (PDF)

Den nye sang og de to kunstnere præsenteres JubilæumsKorNyt, hvor også dele af værket og vil indgår som indstik.